Gastauteur: Chris Slavik, Taskforce Delta Canada

Als je net als ik bent, hou je van filmen en video's maken van je airsoft-avonturen. Meestal gebruik ik een actiecamera van $ 40 die op mijn helm is gemonteerd en het werkt goed. Mijn interesse in nachtelijke airsoft-avonturen is ook toegenomen, en helaas kan mijn actiecamera niet zo goed in het donker filmen.

Ik had drie opties om 's nachts te filmen ...

 1. Film met een zaklamp, maar dan zou ik 'die vent' zijn die de AO verlicht!
 2. Investeer in een analoge nachtkijker en koop er dan een camera op. Op dit moment is dat financieel onbereikbaar en aangezien ik vaak naar evenementen in heel Noord-Amerika reis, kan ik ITAR-problemen tegenkomen. Ik heb ook nog niet genoeg goede video van deze units gezien.
 3. Investeer in een actiecamera die is ontworpen om in het donker te filmen, ook wel digitaal nachtzicht genoemd. Er zijn er niet veel op de markt, maar degene die zich onderscheidt van de rest, degene die niet wordt gereguleerd door ITAR en degene die ik me kan veroorloven, is de SIONYX Aurora en dat is degene die ik ben gaan gebruiken.

sionyx-aurora-nachtzicht-airsoft

Deze actiecamera en al mijn airsoft-spullen vasthouden was bijna onmogelijk en het duurde niet lang voordat ik wat hulp kreeg om de Aurora op mijn helm te monteren, zoals hoe een PVS 14 zou monteren. Ik kon nu door de camera kijken en opnemen wat ik 's nachts zie terwijl ik mijn handen vrijhoud.

De video's waren ook gaaf! Een lichtpaarse kleur over bepaalde functies, rode kill-lichten zijn gemakkelijk te zien, infraroodlasers, rode en groene lasers, iemand die met een rode kill-lap zwaait, de details op een Humvee, het patroon op je MultiCam Arid-kleding, de satellieten die boven je hoofd komen, de woorden op een gebouw, allemaal gezien midden in de nacht. Wat ook cool is, is het heads-up display dat in één oogopslag mijn richting, oriëntatie, rastercoördinaten en status weergeeft. Bijna als een videogame HUD!

sionyx-aurora-nachtzicht

sionyx-aurora-nachtzicht-airsoft-humvee

sionyx-aurora-nachtzicht-airsoft

De camera op mijn helm plaatsen was eenvoudig. Kijk maar naar de helmopstelling van elke nachtkijker en je bent daar voor ongeveer 85%. Hier is wat je nodig hebt.

sionyx-aurora-nightvision-airsoft-helmmontage

 • Helm met een lijkwade
 • Adapter
 • berg
 • draagriem
 • accu
 • Batterijzakje
 • Tegengewichten

De SIONYX Aurora heeft veel opties om de best mogelijke video te krijgen terwijl u deze als een handheld-apparaat gebruikt. Opties zoals beeldstabilisatie voor degenen onder ons met trillende handen of als we hogere framesnelheden willen voor slow motion-effecten, heeft dat dat ook. Helaas, wanneer u het als een handsfree apparaat gebruikt, op uw helm gemonteerd en het gebruikt om video te filmen en mee te navigeren, hebben al deze instellingen tijd nodig om de processor te compileren en weer te geven op een klein scherm. Er treedt een kleine vertraging op en dit noemen we latentie.

We kunnen de instellingen voor en na de verwerking beheren om de gegevensverwerking sneller te laten verlopen en de latentie te verminderen. Hier zijn slechts een paar instellingen die veel verwerkingstijd in beslag nemen.

 • Beeldstabilisatie
 • High Definition
 • Hoge framesnelheden
 • Hoge Resolutie

sionyx-aurora-nachtzicht-airsoft

Ik gebruik de zoeker van een digitale camera om mee te navigeren en de instellingen alleen zullen helpen om het latentieprobleem te verminderen, maar niet op te lossen. Ik voelde me nog steeds een beetje duizelig en had nog steeds niet de vaardigheden om alleen met een monoculair te navigeren. Mensen die traditionele, analoge nachtzichtapparatuur (NVG) gebruiken, zullen begrijpen dat proberen om snel en stil te bewegen met NVG's moeilijk kan zijn. Er zijn veel vaardigheden die moeten worden geleerd om effectief te worden met NVG-eenheden. Door deze vaardigheden te leren, kunnen SIONYX Aurora-gebruikers ook de latentie compenseren en een betere videograaf worden.

 • Langzamer gaan (langzaam is snel!),
 • Eerder potentiële gevaren of obstakels waarnemen in de verte,
 • U hoeft zich geen zorgen te maken dat u naar beneden kijkt om te zien wat er onder uw voeten ligt of dat u omhoog kijkt en naar de sterren kijkt,
 • Niet constant je focus moeten aanpassen.

Nadat ik de SIONYX Aurora in deze configuratie meer dan een jaar en in talloze nachtelijke missies heb gebruikt, merk ik de latentie niet meer. Ik voer mijn instellingen uit zoals ik wil, en ik probeer anderen te helpen hun camera in eerste instantie in te stellen via de SIONYX Airsoft User Group Facebook-pagina.

Gewoon wat advies voor u voordat u uw volgende video gaat filmen met de SIONYX Aurora. Een beter inzicht krijgen in uw omgeving is de sleutel tot het maken van een geweldige video. Langzaam en stabiel bewegen zal de video ook beter maken en zal de resterende latentie onmerkbaar houden, en onthoud, om op de opnameknop te klikken wanneer het tijd is om wat bbs naar beneden te gooien.

Verken het geheel SIONYX Aurora nachtzichtcamera in de rij gaan staan.

sionyx-aurora-nachtzicht-irlaser

Recentste verhalen

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.